20 min
4 pers
393 kcal
Tags: hoofdgerechtvleesfamiliedoordeweek
Bereidingswijze
- Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de krieltjes in 10 min. goudgeel en gaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie. Breng de tartaartjes op smaak met zout en peper en bak ze in 5-8 min. lichtbruin en net gaar.
- Verhit intussen in een tweede koekenpan de rest van de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak in 3 min. beetgaar. Schep de spinazie in porties erdoor en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem de tartaartjes uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Bak in het achtergebleven bakvet 4 spiegeleieren. Breng op smaak met zout en peper
- Verdeel de krieltjes met de groenten en tartaartjes over 4 borden. Leg op elk bord een spiegelei.