Ga naar inhoud
Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Romige-stoof-met-kapucijners

Romige stoof met kapucijners

Bereidingswijze

  1. Verhit een hapjespan op een hoge stand en bak de spekreepjes in 6 min. uit. Snipper intussen de uien en snijd de prei in ringen. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en fruit de ui op middelhoge stand in 3 min. zacht in het achtergebleven vet. Doe de prei erbij en roerbak 2 min. mee.
  2. Spoel de kapucijners af onder stromend water en laat uitlekken. Voeg ze samen met de kookroom toe. Laat de room op een lage stand 5 min. inkoken. Snijd intussen de witlof in ringen en de peterselie fijn.
  3. Breng de stoof op smaak met zout en peper en schep er vlak voor serveren de witlof en de zilveruitjes door. Bestrooi met de peterselie.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 41 beoordelingen)