30 min
4 pers
Tags:
Bereidingswijze
- Doe de zalm in de beker van de staafmixer en pureer kort, niet helemaal glad.
- Hak de bieslook en dille fijn met een scherp mes op een plank of knip ze in kleine stukjes met een kruidenschaar. Doe de kruiden samen in een schaal.
- Voeg de zalm toe aan de schaal met kruiden en meng voorzichtig door.
Tip: gebruik een siliconen spatel om de zalm uit de beker te halen, zo blijft er niets achter. - Breng op smaak met wat witte peper en roer er op het laatst de crème fraîche door, zodat de mousse luchtig blijft.
- Rooster het casinobrood en snijd diagonaal.
- Maak een feestelijke opmaak: leg een bedje van rucola op het bord, schep met een ijslepel mooie bolletjes zalmmousse, garneer met cherrytomaatjes en eventueel wat extra kruiden of een vleugje citroenrasp.
- Serveer met het geroosterde brood.