Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Marokkaanse-groenteschotel-met-spiegelei

Marokkaanse groenteschotel met spiegelei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de uiringen en knoflook. Schep de paprikareepjes en courgetteplakjes erdoor en bak circa 3 minuten. Voeg de tomaten toe.
  2. Meng de helft van de paprikapoeder met de kaneel en strooi dit over de groenten. Schep de peterselie, rozijnen, kikkererwten, zout en versgemalen peper erdoor en schep het mengsel in een ovenschaal.
  3. Maak met een sauslepel of ijsschep 4 kuiltjes in de groenten. Breek de eieren met hele dooiers per stuk boven een bakje en laat ze in de kuiltjes glijden. Zet de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar is.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng de rest van de paprikapoeder met de komijn en strooi dit samen met de pijnboompitten voor het serveren over het gerecht. Lekker met pitabroodjes of vloerbrood.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 25 beoordelingen)