35 min
4 pers
590 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandszonder glutenzonder eieren
Bereidingswijze
- Kook de asperges in ruim water met een beetje zout, suiker en de helft van de boter in 10-15 minuten gaar.
- Fruit intussen de sjalot in de rest van de boter. Blus af met de helft van de wijn en laat het zover inkoken tot het vocht bijna verdampt is.
- Giet de kookroom erbij en breng de saus op smaak met peper en zout. Houd de saus even warm.
- Breng intussen de rest van de wijn en 1/4 l water aan de kook. Bestrooi de zalmmoten (à 150 g) met peper en zout en laat ze op een lage stand in het vocht 8 minuten garen (pocheren).
- Haal de asperges uit het kookvocht. Laat ze eventueel op een schone theedoek goed uitlekken. Verdeel ze over 4 borden.
- Serveer de zalm erop. Roer de bieslook door de saus.
- Giet een beetje saus over de zalm en geef de rest er apart bij. Garneer met de citroen en serveer er gekookte krieltjes bij.