60 min
6 pers
Tags:
Voorbereiding
Airfryer:
Bekleed de bodem van het mandje of een platte airfryer-bakplaat met bakpapier (prik er wat kleine gaatjes in voor luchtcirculatie)
Oven:
Verwarm voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze
- Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met de handmixer tot zachte pieken.
- Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop door tot het mengsel glanzend en stevig is.
- Klop kort de gekozen siroop erdoor (amandel of karamel-zeezout)
- Spatel voorzichtig de maïzena en het citroensap door het mengsel.
- Vul een spuitzak met het mengsel (of gebruik twee lepels) en maak kleine toefjes op het bakpapier.
- Airfryer: Droog ca. 30-35 minuten op 100 °C. Laat de meringues daarna nog 10-15 minuten in de gesloten airfryer staan zodat ze verder uitharden.
Oven: Bak/droog ca. 1,5 uur op 100 °C, zet daarna de oven uit en laat de meringues binnen afkoelen. - Bestrooi de meringues met geraspte witte én pure chocolade of bestrooi met fijngemalen pistachenootjes.