Lasagnette met spinazie en geitenkaas
Lasagne die snel klaar is, dat willen we allemaal toch? Gebruik je lasagnevellen eens op een andere manier en ga voor dit gerecht: lasagnette met spinazie en geitenkaas. Voor dit recept hoef je niet veel te snijden!
Ingrediënten:
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 400 gram tomatenblokjes
- 30 gram basilicum
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 400 gram spinazie (panklaar)
- 250 gram lasagnebladen (koelvers)
- 150 gram zachte geitenkaas
Bereidingswijze:
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten op een lage stand. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat even pruttelen.
- Pureer intussen met een staafmixer de basilicum, rest van de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de overige olijfolie tot een basilicum-olie. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tomaatjes toe aan de tomatensaus en laat de spinazie in porties erin slinken. Snijd de lasagnebladen in de lengte in vieren en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Roer de lasagnette door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over 4 borden en verkruimel de geitenkaas erover. Besprenkel met de basilicum-olie en bestrooi met de overige pijnboompitten.
Bereidingstip:
Bak de spinazie in dit recept niet te lang mee, de smaak wordt dan wat bitter.