30 min
4 pers
1385 kcal
Tags: nagerechttussendoortjeZwitserskinderen
Bereidingswijze
- Meng de bloem, de basterdsuiker, 1 ei en het bakpoeder. Voeg boter toe en snijd die met twee messen in kleine stukjes.
- Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem.
- Voeg de honing toe en roer de room en de wal- en hazelnoten erdoor. Blijf roeren tot een taaie massa ontstaat.
- Bestrooi de springvorm met de gemalen amandelen. Rol, op een met bloem bestoven werkvlak, ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm.
- Bekleed de bodem van de vorm ermee. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 26 cm doorsnede. Er blijft deeg over voor figuurtjes.
- Verdeel het notenmengsel over de deegbodem. Dek dit af met de tweede deeglap en druk de randen vast op de deegbodem.
- Prik gaatjes in het deegdeksel. Vorm van het overgebleven deeg blaadjes en plak deze met het tweede losgeklopte ei vast.
- Strijk de rest van het ei over de pie. Bak deze taart in 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.