Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Kroontaart met frambozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (boven- en onderwarmte). Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Meng 150 g van de boter, de cakemix, eieren en melk met de mixer tot een glad beslag. Schenk het beslag in de vorm en bak in 1 uur in de oven gaar. Klop met de mixer intussen de zuivelspread met de poedersuiker tot een gladde crème. Zet tot gebruik koel weg.
  2. Haal de cake uit de oven, verwijder de springvorm en laat afkoelen. Verhoog de temperatuur van de oven naar 180°C (hetelucht). Bekleed de springvorm opnieuw met bakpapier. Smelt de overige boter in een steelpan.
  3. Bestrijk 1 vel filodeeg met gesmolten boter en leg er een tweede vel op. Snijd uit de gestapelde vellen een cirkel van Ø 14 cm en leg in de springvorm. Bestrijk vervolgens een vel filodeeg met boter, vorm het tot een roosje en leg het op de filobodem in de vorm. Herhaal met de overige vellen filodeeg en bedek de hele bodem met roosjes. Bak de kroon in 8-10 min. in de oven goudgeel en knapperig. Neem uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
  4. Snijd intussen de cake horizontaal in 3 gelijke plakken. Leg de onderkant op een bord of taartplateau. Verdeel 1⁄3 van de crème en vervolgens de helft van de jam erover. Herhaal de lagen cake, crème en jam. Eindig met een plak cake en een laag crème.
  5. Verwijder voorzichtig de springvorm en leg de krokante filokroon op de taart. Garneer met de frambozen en bestrooi met poedersuiker.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)