20 min
4 pers
649 kcal
Tags: hoofdgerechtMexicaansvegetarischkinderen
Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Halveer de tomaatjes. Snijd de komkommers in plakjes.
- Giet de sperziebonen af en spoel ze af onder stromend koud water. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
- Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Bak 2 tortilla’s in 5 min. aan beide kanten goudgeel en krokant. Leg ze op 2 borden. Bak op dezelfde manier met de laatste 2 el olie de andere 2 tortilla’s.
- Laat de maïs uitlekken. Meng de sla, sperziebonen, maïs, tomaatjes en komkommer. Verdeel de salade over de taco’s. Leg de plakjes ei erop.
- Verdun de aioli met 2 el water tot een dressing. Sprenkel de aioli over de salade. Bestrooi met de gebakken uitjes.