25 min
6 pers
525 kcal
Tags: nagerechtnagerechtHollandskinderen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de perziken af en vang het sap op. Snijd de perzik in stukjes.
- Breng slagroom, 250 ml sap en de rijst al roerend aan de kook. Kook de rijst zachtjes gaar.
- Roer de custardpoeder, de helft van de suiker, de citroenrasp en de perzikstukjes erdoor.
- Splits de eieren. Klop de dooiers lichtschuimig en roer ze door de rijst.
- Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en spatel dit door het rijstmengsel.
- Bekleed de vlaaivorm met het croissantdeeg. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
- Verdeel het rijstmengsel erover en strijk dit vlak. Bak de vlaai in 30-35 minuten in de oven gaar. Bestrooi het gebak voor het serveren met de chocolade.