Ga naar inhoud

Rabarbertaart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur ontdooien. Vet intussen de springvorm goed in met boter.
  2. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm. Leg het deeg in de vorm. Bestrooi de bodem met de custard.
  3. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Verdeel de rabarber over de deegbodem en bestrooi met 3 el suiker.
  4. Vouw het deeg losjes over het fruit zodat een rand ontstaat Klop het ei los en bestrijk de rand ermee. Bestrooi met 1 el suiker.
  5. Bak de rabarbertaart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Laat de taart afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Bestrooi met poedersuiker.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 1 beoordelingen)