Ga naar inhoud

No bake cheesecake

Bereidingswijze

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter. Maal intussen de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de kruim door de boter. Verdeel het kruimmengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Roer met een garde in een grote kom de roomkaas los. Klop in een andere kom met de mixer de slagroom met de poedersuiker, vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Meng de slagroom goed door de roomkaas. Schep de vulling op de koekbodem en strijk glad.
  4. Pureer de jam in de keukenmachine glad. Doe in een spuitzak of diepvrieszakje. Knip een heel klein puntje van de zak.
  5. Druppel de jam in een cirkel, in kleine stippen, langs de rand op de cheesecake. Laat tussen de stippen in steeds een stipbreedte ruimte. Maak een tweede cirkel stippen binnen de eerste cirkel en maak daarna steeds kleinere cirkels naar het midden tot de hele taart gevuld is met stippen.
  6. Trek met een satéprikker de stipjes rustig van links naar rechts tot hartjesvormen. Laat de taart afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)