20 min
4 pers
557 kcal
Tags: hoofdgerechtvegetarischkinderenfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het pizzadeeg met het bakpapier af. Snijd het deeg in mijtervorm en leg met het bakpapier op de bakplaat. Snijd van de onderzijde 3 repen en houd apart. Bestrijk de mijter met de tomatensaus.
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van 2 mm. Pers de knoflook boven de olie. Meng de knoflookolie met de zoete aardappel.
- Verdeel de zoete aardappel met de olijven over de tomatensaus. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
- Leg 2 repen als kruis en halveer de derde reep voor de wimpels aan de zijkanten. Bestrooi het kruis en de wimpels met de mozzarella.
- Bak de pizza in de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.