Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Lentepasteitje-met-kipsalade

Lentepasteitje met kipsalade

Bereidingswijze

  1. Breng 180 g kipfilet in 500 ml kippenbouillon (van bouillonblokje) aan de kook, zet de warmtebron laag en kook 10 min. op een lage stand.
  2. Neem de pan van de warmtebron en laat de kipfilet in de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Laat 75 g tuinerwten (diepvries) in een zeef onder stromend warm water ontdooien. Laat uitlekken. Snipper 1 kleine sjalot fijn.
  4. Trek de kip met 2 vorken in stukjes en meng met de erwten, sjalot en 2 el mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 170°C. Verwarm 6 pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de bakjes op 6 borden en laat afkoelen tot lauwwarm.
  6. Snijd 2 takjes peterselie fijn. Snijd de 1 citroen in 6 partjes. Vul de pasteibakjes met de kipsalade. Bestrooi met de peterselie en garneer met een partje citroen.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 19 beoordelingen)