25 min
4 pers
670 kcal
Tags: nagerechtHollandskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Bekleed een platte schaal met bakpapier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries.
- Strooi een mengsel van het paneermeel, de hazelnoten en de kokos in een diep bord.
- Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel.
- Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord.
- Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries.
- Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn.
- Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries. Dit kan allemaal van tevoren.
- Pureer de ingrediënten voor de mangoroom. Verhit de olie tot 180°C.
- Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.