Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Kaiserschmarrn

Bereidingswijze

  1. Week de rozijnen 15 min. in de glühwein. Splits intussen de eieren. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf in een vetvrije kom.
  2. Zeef de bloem boven een 2e kom. Klop met een garde de melk, vanillesuiker en eidooiers erdoor tot een glad beslag. Spatel het eiwit luchtig door het beslag.
  3. Giet de rozijnen af en dep ze droog.
  4. Verhit de boter in een ruime koekenpan. Schenk het beslag in de pan. Strooi de rozijnen over het beslag en bak de koek in 3 min. op een middelhoge stand aan de onderkant goudgeel.
  5. Keer de koek en bak ook de andere kant goudgeel. Breek vervolgens de koek met 2 spatels in grove stukken. Bak deze stukjes rondom goudgeel en gaar.
  6. Meng de kaneel en suiker. Bestrooi de kaiserschmarrn met de kaneelsuiker en serveer met de kersenjam.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 15 beoordelingen)