30 min
4 pers
360 kcal
Tags: nagerechtfamilieweekendspeciale dagen
Bereidingswijze
- Week de rozijnen 15 min. in de glühwein. Splits intussen de eieren. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf in een vetvrije kom.
- Zeef de bloem boven een 2e kom. Klop met een garde de melk, vanillesuiker en eidooiers erdoor tot een glad beslag. Spatel het eiwit luchtig door het beslag.
- Giet de rozijnen af en dep ze droog.
- Verhit de boter in een ruime koekenpan. Schenk het beslag in de pan. Strooi de rozijnen over het beslag en bak de koek in 3 min. op een middelhoge stand aan de onderkant goudgeel.
- Keer de koek en bak ook de andere kant goudgeel. Breek vervolgens de koek met 2 spatels in grove stukken. Bak deze stukjes rondom goudgeel en gaar.
- Meng de kaneel en suiker. Bestrooi de kaiserschmarrn met de kaneelsuiker en serveer met de kersenjam.