Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Groene-aspergesoep-met-makreel-en-dilleroom

Groene aspergesoep met makreel en dilleroom

Bereidingswijze

  1. Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Snijd 1 prei in ringen. Snijd het houtachtige uiteinde van 900 g groene asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  2. Smelt in een soeppan 25 g roomboter. Bak de knoflook en prei 5 min. Voeg 50 g bloem toe en bak nog 2 min. Schenk er al roerend met een garde 1½ liter groentebouillon (van bouillonblokje) bij.
  3. Voeg de asperges toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. op een middelhoge stand. Laat intussen 250 g makreel in water (blik) uitlekken en verdeel in stukjes.
  4. Snijd 3 takjes dille fijn en roer door 125 g crème fraîche. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Breng op smaak met zout en peper en schenk in 8 glazen. Verdeel de makreel en dilleroom erover.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 20 beoordelingen)