Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Gegrilde-kiphaasjes-met-kropsla-en-krieltjes

Gegrilde kiphaasjes met kropsla en krieltjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de kruidenboter en 1 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes op een matige stand in 20 min. goudgeel. Schep regelmatig om.
  2. Boen intussen de citroen schoon, rasp de gele schil en halveer de vrucht. Schep de kip om met de citroenrasp, zout, peper en de rest van de olie.
  3. Verhit de grillpan (of barbecue) zonder boter of olie en gril de kip in 8 min. lichtbruin en gaar. Keer regelmatig. Leg na 3 min. de citroenhelften met de snijkanten naar beneden bij de kip in de pan en gril 5 min. mee. Neem uit de pan en laat iets afkoelen.
  4. Verdeel de krieltjes en sla over borden. Leg de kip op de sla en knijp er wat citroensap over uit, leg de citroenhelften erbij.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 14 beoordelingen)