20 min
4 pers
564 kcal
Tags: hoofdgerechtvisfamiliedoordeweek
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen. Snijd de aardappelen en courgettes in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Schep de aardappelblokjes erdoor.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep op een middelhoge stand in 15 min. gaar.
- Snijd het stokbrood in schuine, lange sneetjes. Rooster 4 sneetjes stokbrood in een droge koekenpan of het broodrooster goudgeel en krokant. Besmeer de toast met de helft van de crème fraîche. Beleg losjes met de zalm en bestrooi met peper.
- Neem de soep van de warmtebron en pureer met de staafmixer. Roer de rest van de crème fraîche door de soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 diepe borden. Leg de zalmcroutons in de soep. Serveer met de rest van het stokbrood.