35 min
4 pers
765 kcal
Tags: nagerechtEuropeeskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ingevette taartvormpjes met bladerdeeg. Prik de deegbodems hier en daar in met een vork. Leg er een stukje bakpapier op en verdeel daarover de steunvulling.
- Bak de deegbodems 15 minuten in het midden van de oven.
- Splits 4 eieren en zet de eiwitten apart. Breng de boter met het citroensap en 150 gram basterdsuiker aan de kook.
- Klop het mengsel goed door en voeg van de warmtebron af al roerend 2 hele eieren en 4 eidooiers toe. Zet het mengsel tijdens goed kloppen nog 2 minuten op een lage stand zodat het bindt. Laat het daarna afkoelen. Roer af en toe.
- Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een vetvrije kom.
- Haal de deegbodems uit de oven. Zet de oven op 150°C. Verwijder de steunvulling en het bakpapier.
- Verdeel de citroenvulling over de deegbodems en schep daarop het eiwitschuim. Zet de taartjes nog circa 5 minuten in de oven tot het schuim lichtbruin is.