35 min
12 pers
230 kcal
Tags: nagerechtweekendtaartzomer
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan. Smelt de boter met de jam in de skillet of vuurvaste ovenschaal.
- Schil intussen de ananas en snijd in 4 parten. Verwijder de harde kern en snijd elk partje in plakjes van ca. 1 cm dik. Zet de ovenschaal op een onderzetter en verdeel de ananasplakken dakpansgewijs over de bodem van de schaal.
- Rol het taartdeeg uit en verwijder het bakpapier. Snijd er een cirkel uit van ø 28 cm. Leg het deeg over de ananas en stop de randen in met een houten lepel. Maak met een mes 3 inkepingen in het deeg.
- Bak de taart op het rooster van de gesloten barbecue ca. 25 min. tot het deeg goudbruin is. Laat 5 min. afkoelen en keer de tarte tatin op een grote plank of schaal. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met de crème fraîche.