25 min
8 pers
134 kcal
Tags: nagerechtweekendzomerijs
Bereidingswijze
- Pureer met de staafmixer 200 g aardbeien met het citroensap. Voeg de poedersuiker toe.
- Doe het ei, de eidooier en suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water (= au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Klop de eieren met de mixer in 5-10 min. dikromig en lichtgeel. Neem de kom van de warmtebron en klop het eimengsel nog 2 min.
- Klop de slagroom lobbig. Meng de aardbeienpuree door het eimengsel. Spatel de slagroom luchtig erdoor.
- Bekleed de schaal met een royaal vel vershoudfolie; laat de folie over de rand hangen. Schenk de ijsbasis in de schaal en vouw de overhangende folie erover. Laat het ijs in de diepvries in 4 uur bevriezen.
- Haal de ijsbombe uit de diepvries en stort op een schaal. Laat 5 min. staan, tot het ijs net begint te smelten en heerlijk zacht en romig is.
- Garneer de ijsbombe met de rest van de aardbeien en blaadjes munt. Snijd de bombe met een nat, warm mes in mooie punten.