Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Aardappelschotel-met-spek-en-gebakken-ei

Aardappelschotel met spek en gebakken ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grote droge koekenpan en bak de spekreepjes uit. Snijd intussen de uien in halve ringen. Snijd de helft van de spitskool (ca. 600 g) fijn. Bak de ui 4 min. mee met het spek.
  2. Schep de aardappelschijfjes, spitskool en 2 el olie erdoor en doe alles in de ovenschaal. Bak de schotel in 20 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
  3. Snijd intussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
  4. Neem de ovenschaal uit de oven, bestrooi met de selderij en serveer met de spiegeleieren.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 88 beoordelingen)