Traybake met kip, verse tijm en diverse verse groenten
Lekker en makkelijk, zo’n traybake met kip en groenten! Na het snijden leg je alles op de bakplaat, even in de oven en aanschuiven maar!
Ingrediënten:
- zonnebloemolie
- 2 venkelknollen (in halve plakjes)
- 2 rode paprika's (in repen)
- 2 courgettes (in plakken)
- 2 uien (in smalle partjes)
- 4 kippenbouten of
- 4 kipkarbonades
- 4 eetlepels za'atar of
- 4 eetlepels gedroogde tijm
voor de dressing
- 1 citroen (rasp en sap)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 handje koriander (fijngehakt)
- 1 handje peterselie (fijngehakt)
- 125 milliliter olijfolie
- 0.5 theelepel chilipepervlokken
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210ºC. Giet een scheutje zonnebloemolie in de braadslede en zet 5 minuten in de oven. Schep de venkel, paprika, courgette en ui erin en leg de kippenbouten erop. Bestrooi met zout, peper en 3 eetlepels za'atar.
- Sprenkel nog wat zonnebloemolie over de kip en rooster 30-35 minuten in het midden van de oven, tot de kip gaar is.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de kip uit de braadslede op borden en bestrooi met de rest van de za'atar. Schep de helft van de kruidendressing door de groenten.
- Serveer de groenten bij de kip en geef de rest van de dressing apart erbij. Lekker met een groene salade en Turks brood.