Spaghetti met balletjes en aubergine
Deze spaghetti met balletjes valt altijd goed in de smaak! Dit pastarecept bevat naast spaghetti met balletjes ook aubergine, olijven en natuurlijk tomatenblokjes.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 gram verse worsten
- 4 takjes tijm
- 1 aubergine (in blokjes)
- 75 gram groene olijven (in ringetjes)
- 1 blik tomatenblokjes
- 500 gram spaghetti (koelvers)
- 2 eetlepels basilicum (gehakt)
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereiding:
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Snijd het worstvel in. Knijp het vlees boven de pan uit de worst en bak mee.
- Voeg na 5-6 minuten de tijm, aubergine, olijven en tomatenblokjes met sap toe. Laat 12-15 minuten zachtjes stoven.
- Kook intussen de spaghetti beetgaar en giet af. Schep de spaghetti door de saus. Bestrooi met de basilicum en Parmezaanse kaas.
Bereidingstip:
Vervang de worst in dit recept door rundergehakt.
Neem courgette in plaats van aubergine.