Spaanse traybake met kipdijfilet en zoete aardappel
Ingrediënten:
600 gram kipdijfilets of
olijfolie
(gerookt) paprikapoeder
750 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
3 paprika's (in repen, naar keuze)
2 rode uien (in smalle partjes)
3 teentjes knoflook (in plakjes)
125 gram chorizo (in reepjes)
2 sinaasappels (in parten, schoongeboend)
1 eetlepel tijm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de kipfilets in de lengte. Wrijf de kip in met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Rol de kipfilets op of vouw dubbel en steek vast met een prikker.
Verdeel de zoete aardappel, paprika, ui, knoflook en chorizo over een bakplaat. Leg de sinaasappel en kiprolletjes ertussen. Bestrooi met de tijm, zout en peper. Besprenkel royaal met olijfolie en bak 25-30 minuten in het midden van de oven, tot de kip gaar is. Schep halverwege om.
Bereidingstip:
Vervang de zoete aardappels in dit recept door krieltjes met schil.