Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: HAK haalt Boerenkool en Spinazie (met room) terug. De producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevatten.

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Lenterijstschotel-met-gerookte-zalm-en-ei

Lenterijstschotel met gerookte zalm en ei

Bereidingswijze

  1. Breng 500 ml water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Snipper de uien. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min. zachtjes.
  3. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de rijst en groenten 5 min. met het deksel op de pan op een lage stand. Voeg de erwten toe en kook in nog 5 min. alles gaar.
  4. Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Pel ze en snijd ze in partjes. Snijd de zalm in reepjes.
  5. Neem de pan van de warmtebron. Schep de zalm erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de partjes ei.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 7 beoordelingen)