Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: HAK haalt Boerenkool en Spinazie (met room) terug. De producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevatten.

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Gevulde-courgette-met-spinazie-en-ricotta

Gevulde courgette met spinazie en ricotta

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de courgettes in de lengte. Haal het vruchtvlees met een theelepel eruit en hak het fijn. Snijd de knoflook fijn. Rasp de kaas.
  2. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Bak het courgettevruchtvlees 2 min. mee. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  3. Neem de pan van de warmtebron. Meng de ricotta en kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vul de courgettehelften ermee.
  4. Schenk de passata in de ovenschaal. Leg de courgettehelften erin.
  5. Bak de courgette in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de krieltjes in 10 min. goudgeel en gaar. Serveer de krieltjes bij de gevulde courgettes met tomatensaus.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)