20 min
4 pers
411 kcal
Tags: hoofdgerechtvegetarischfamiliedoordeweek
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de courgettes in de lengte. Haal het vruchtvlees met een theelepel eruit en hak het fijn. Snijd de knoflook fijn. Rasp de kaas.
- Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Bak het courgettevruchtvlees 2 min. mee. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
- Neem de pan van de warmtebron. Meng de ricotta en kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vul de courgettehelften ermee.
- Schenk de passata in de ovenschaal. Leg de courgettehelften erin.
- Bak de courgette in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de krieltjes in 10 min. goudgeel en gaar. Serveer de krieltjes bij de gevulde courgettes met tomatensaus.