Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: van het Huis slavinken

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Gekarameliseerde Crème Brûlée

Gekarameliseerde Crème Brûlée

Bereidingswijze

De basiscrème

  1. Verwarm de slagroom zachtjes met de vanillesuiker en kaneelpoeder (niet laten koken, alleen verwarmen).
  2. Klop de eierdooiers met de suiker luchtig en lichtgeel (met de handmixer).
  3. Giet de warme room langzaam bij het eimengsel, al roerend.
  4. Zeef het mengsel en verdeel over hittebestendige schaaltjes (ramekins).

Garen

  1. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul deze met heet water tot halverwege de schaaltjes.
  2. Back 35-40 minuten op 150 °C tot de crème net gestold is.
  3. Laat volledig afkoelen en daarna minstens 2 uur (het liefst een nacht) in de koelkast opstijven.

De karamellaag

  1. Strooi een dun, egaal laagje kristalsuiker over de koude crème.
  2. Brand met de koksbrander tot een krokante karamellaag ontstaat.

Gekarameliseerde appel

  1. Snijd de appel in heel dunne schijfjes.
  2. Leg ze op bakpapier en bestrooi met wat suiker.
  3. Gebruik de koksbrander om de schijfjes te karameliseren tot ze goudbruin en glanzen zijn.

De afwerking

  1. Leg een klein waaiertje van de gekarameliseerde appel  op de crème brûlée. Werk eventueel af met een snufje kaneelpoeder voor extra kleur en geur.