Enchilada's met spinazie en kip
De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt is ‘Wat eten we vandaag’? Probeer deze super smakelijke kipenchilada's met spinazie en feta kaas. In dit recept voor 4 personen gebruik je kipgehakt, gebakken met knoflook en courgette. Eet smakelijk!
Ingrediënten
500 gram kipgehakt
200 gram spinazie
1 courgette
1 zakje enchilada seasoning mix (Santa Maria)
3 el green jalapeño relish (Santa Maria)
1 pak tortilla corn (Santa Maria)
2 teentjes knoflook
1 ui
1 tomaat
Koriander
150 gram fetakaas
Bereiding:
- Verwarm wat olie in een pan.
- Fruit de knoflook en courgette tot ze zacht zijn en voeg dan het kipgehakt toe, roer. Voeg de enchilada seasoningmix toe wanneer het kipgehakt mooi bruin is, en roer goed door.
- Vul elke maïstortilla met het kipgehakt en rol op. Leg de opgerolde tortilla’s in een ingevette ovenschaal en zet apart.
- Verwarm de pan weer met 2 el olie. Voeg de fijngehakte ui, tomaat in stukjes en jalapeño toe. Laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en roer. Leg het mengsel in een kom en voeg de koriander toe.
- Mix de spinazie tot een gladde saus, gebruik hiervoor een handmixer. Voeg wat water toe indien nodig. Breng eventueel op smaak met zout.
- Giet de saus over de opgerolde tortilla’s in de ovenschaal en voeg de verkruimelde feta toe. Gratineer in de oven gedurende ongeveer 10 min tot de kaas wat kleurt.
Eet smakelijk!