60 min
4 pers
635 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleesfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal met 15 gram van de boter.
- Leg de helft van de aardappelplakken er dakpansgewijs in en bestrooi met wat zout en peper.
- Verdeel de helft van de zuurkool erover en steek hier twee jeneverbessen en een laurierblad tussen.
- Verdeel de helft van de plakjes spek dakpansgewijs over de zuurkool en vervolg met de rest van de ingrediënten op dezelfde wijze gestapeld.
- Eindig met de plakjes spek. Vermeng de wijn en de room en giet dit uit over de schotel.
- Verdeel er nog een eetlepel boter in vlokjes over en dek af met aluminiumfolie.
- Prik een paar gaatjes in de folie om het vocht iets te laten verdampen.
- Bak de schotel in circa 30 minuten gaar en verwijder dan de folie. Bak nog 10 minuten tot het spek krokant is.