30 min
4 pers
495 kcal
Tags: hoofdgerechtItaliaansvisfamilie
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
- Vermeng de tomatenblokjes met de sjalot, de rode peper, de kappertjes, de peterselie, olie en de azijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Spoel de vis af en dep goed droog met keukenpapier. Kerf het vel een paar keer in met een scherp mesje en bestrooi het met een beetje grof zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de geraspte kaas in 4 bergjes ver uit elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Laat de kaas in de oven smelten en licht bruin worden. Neem uit de oven en laat afkoelen.
- Verwarm ondertussen de pan en bak de zalmfilet op het vel in circa 5 minuten bijna gaar.
- Keer de vis en schroei het vlees dicht. Leg de vis met het vel naar boven op een bord en lepel er wat topping over.
- Breek de krokante kaas in stukken en strooi die over de vis.