20 min
4 pers
770 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de deegranden goed tegen elkaar.
- Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Zet de vorm met het deeg even in de koelkast.
- Kook de witlofstronkjes 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
- Klop de eieren los met zout, peper, de kookroom en het kerriepoeder. Meng de helft van de kaas erdoor.
- Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Meng de rest van de kaas met het broodkruim en verdeel dit mengsel over de deegbodem.
- Leg het witlof in een stervorm erop, verdeel de cherry-/kerstomaatjes ertussen en schenk het eimengsel erover.
- Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin en strooi ze voor het serveren over de taart.