30 min
4 pers
380 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsviskinderen
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze afkoelen.
- Leg de zalm in de bouillon en laat deze tegen de kook aan in circa 10 minuten garen. Neem de zalm uit de bouillon en laat afkoelen.
- Maak de zalm fijn met een vork. Pel de aardappelen en rasp ze grof.
- Vermeng de aardappel met de zalm, de kruiden en de helft van het ei. Breng het mengsel goed op smaak met zout en peper.
- Voeg er, als het te nat is, wat bloem aan toe. Maak met behulp van twee lepels platte koekjes en laat deze een uurtje opstijven in de koelkast.
- Zet drie borden klaar en vul er een met bloem, een met de rest van het geklopte ei en een met paneermeel.
- Wentel de koekjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
- Verwarm een laagje olie en bak de koekjes per vier bruin en krokant aan beide kanten.