35 min
6 pers
248 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsfamiliedoordeweek
Bereidingswijze
- Snijd het wit van prei in dunne ringen, bewaar het groene deel voor garneren. Schil de aardappel, wortel en knolselderij en snijd in stukken. Snipper de ui en knoflook fijn.
- Verhit de (olijf)olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, witte preiringen, aardappel, wortel en knolselderij 3 min. met de warmtebron op een hoge stand.
- Voeg 1250 ml water en de bouillonblokjes toe aan de groenten, breng aan de kook, zet de warmtebron op een lage stand en laat de soep 20 min. met de deksel op de pan zachtjes koken.
- Bak in een hete, droge koekenpan op een middelhoge stand de spekreepjes in 3-5 min. knapperig. Neem uit de pan en houd apart. Snijd het groene deel van de prei in halve, dunne ringen.
- Voeg de mosterdsaus en kookroom toe aan de pan en pureer de soep met een staafmixer glad.
- erdeel de soep over kommen en garneer met de groene preiringen en gebakken spekjes.