30 min
4 pers
1004 kcal
Tags: hoofdgerechtvegetarischfamilieweekend
Bereidingswijze
- Leg de deegplakjes op het werkblad en laat op kamertemperatuur in 10 min. ontdooien. Snipper intussen de ui. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de ui en paprika 2 min. op een middelhoge stand. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
- Leg de deegplakjes overlappend in een rechthoek op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden aan en rol het deeg rondom terug om een opstaande rand van 1 cm te maken.
- Klop het ei los en klop er de crème fraîche en kaas door. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het groentemengsel op de deegbodem. Verdeel er het ei-kaasmengsel over. Bak de plaattaart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar.