30 min
4 pers
535 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de rollade horizontaal in zodat hij opengeklapt kan worden.
- Meng de ham met het brood, de room, de mosterd en de kruiden tot een gelijkmatig mengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de hamvulling over de binnenkant van de rollade en houd daarbij de buitenste randen vrij.
- Leg de eieren er in de lengte op. Vouw de rollade weer in elkaar en zet hem vast met een paar stukjes rolladetouw.
- Verwarm het bakproduct en braad de rollade rondom aan.
- Leg de rollade in een braadsledeen bak hem verder in circa 40 minuten gaar in de oven.
- Laat de rollade een paar minuten afgedekt rusten op een schaal.
- Roer ondertussen het braadvet los met een paar eetlepels kokend water en bind de jus eventueel nog met een paar klontjes ijskoude boter.
- Snijd de rollade in dikke plakken en serveer met de boterjus.