15 min
4 pers
435 kcal
Tags: nagerechtFranskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng het door de eidooiers.
- Roer de maïzena door 2 eetlepels slagroom. Voeg de rest van de slagroom, de suiker en de citroenrasp aan het dooiermengsel toe.
- Roer de aangelengde maïzena erdoor en verwarm op halve stand zonder te koken tot de crème dikker wordt.
- Rol de bladerdeeglapjes iets uit op een beetje bloem.
- Spoel de vormpjes af met koud water of vet ze licht in.
- Snijd de deegplakken ruimer dan de vormpjes en leg ze erin.
- Zet ze op de bakplaat of het rooster en vul ze tot bijna aan de rand met de vanille-citroencrème.
- Bak ze 10-11 minuten in het midden van de oven tot er kleine bruine puntjes ontstaan. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.