30 min
4 pers
420 kcal
Tags: lunchnagerechtFranskinderen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekblokjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Schep ze uit de pan.
- Meng de olie, aangevuld met 1 eetlepel spekvet, met de witte wijn. Giet dit mengsel over de bodem van de bakvorm.
- Strooi hierin de noten en de spekjes en leg daarop dakpansgewijs de plakjes peer.
- Zet dit 5 minuten in het midden van de oven. Haal de vorm uit de oven.
- Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg tot een lap of druk de naden tegen elkaar.
- Prik er gaatjes in en leg de deeglap over de peren. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in.
- Bak de taart in het midden van de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen en keer de taart met behulp van een schaal of bord om. Serveer de taart bestrooid met de kaaskruimels.