30 min
4 pers
624 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvegetarischfamilie
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 15-20 min. gaar.
- Snijd intussen de uien in halve ringen. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de uienringen in 5 min. lichtbruin en gaar.
- Snijd intussen de bieten in blokjes. Verwarm ze in 100 ml water 8 min. op een lage stand.
- Schep de uienringen uit de pan. Bak de balletjes in het bakvet in 6 min. rondom lichtbruin.
- Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen grof. Voeg de bieten met het kookvocht toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Schep de yoghurt erdoor en breng op smaak met de dille, zout en peper.
- Schep de bietenstamppot op 4 borden. Verdeel er de uienringen en balletjes over.