25 min
4 pers
625 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleesfamilie
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
- Kook de spruiten 6 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Halveer de spruiten.
- Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwarm de ovengrill.
- Meng citroenrasp met het citroensap, de currysaus of tomatenpuree, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Bestrijk de ribkarbonades met deze marinade. Rooster de ribkarbonades 12 minuten in een grillpan of onder een hete grill. Keer ze regelmatig om.
- Giet de gare aardappels af. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de zure room en zout en peper toe en maak er puree van.
- Schep de spruiten door de hete puree en verwarm even. Serveer met de karbonades.