Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Sperziebonen-met-spekjes-en-rozijnen

Sperziebonen met spekjes en rozijnen

Bereidingswijze

  1. Kook 600 g gebroken sperziebonen in ruim water met zout in 8 min. gaar. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.
  2. Bak 250 g gerookte spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Hak ½ zakje bieslook (à 25 g) fijn.
  3. Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Schep de sperziebonen, 2 el rozijnen en de bieslook door de spekreepjes. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de sperziebonen in kerstboomvorm op een schaal. Leg 3 cherrytomaatjes als piek aan de top.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 5 beoordelingen)