Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Scones-met-cranberry-s-en-abrikozen

Scones met cranberry's en abrikozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het zelfrijzend bakmeel met de suiker, zout, de boter en de vruchtjes snel tot een korrelig geheel.
  2. Vermeng de melk met het water en giet dit bij het bakmeel. Roer en kneed snel tot een zacht deeg.
  3. Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden anders worden de scones taai en droog.
  4. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en snijd of druk er vormpjes uit.
  5. Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de scones met een kwastje met melk.
  6. Bak de scones in 10 à 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 1 beoordelingen)