25 min
4 pers
255 kcal
Tags: voorgerechtFransvleesfamilie
Bereidingswijze
- Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin.
- Giet de wijn en bouillon erbij en bak zachtjes tot het vocht bijna verdampt is.
- Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen.
- Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 2 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan.
- Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg de knoflook, de wijn, de balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof 2 minuten zodat de wijn iets verdampt.
- Verdeel de sla over de borden. Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.