50 min
4 pers
294 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleesfamilie
Bereidingswijze
- Spoel de prij af en laat uitlekken. Snijd de prei in ringen van 2-3 cm, snijd knoflook fijn en kipdijfilet in stukken
- Verhit 1 el olie in een grote pan. Bak de prei 3–4 minuten tot het iets geslonken is. Haal uit de pan en zet even apart.
- Doe nu 1 el olie in dezelfde pan. Bak de kipstukjes op hoog vuur totdat ze bruin kleuren. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Strooi de kerrie over de kip en bak dit 1 minuut mee. Voeg het bouillonblokje en 500 ml water toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
- Voeg de gebakken prei weer toe. Giet de kookroom erbij. Laat alles nog 5–10 minuten zachtjes indikken. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra kerrie