Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Romige kip-kerrie

Bereidingswijze

  1. Spoel de prij af en laat uitlekken. Snijd de prei in ringen van 2-3 cm, snijd knoflook fijn en kipdijfilet in stukken
  2. Verhit 1 el olie in een grote pan. Bak de prei 3–4 minuten tot het iets geslonken is. Haal uit de pan en zet even apart.
  3. Doe nu 1 el olie in dezelfde pan. Bak de kipstukjes op hoog vuur totdat ze bruin kleuren. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  4. Strooi de kerrie over de kip en bak dit 1 minuut mee. Voeg het bouillonblokje en 500 ml water toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
  5. Voeg de gebakken prei weer toe. Giet de kookroom erbij. Laat alles nog 5–10 minuten zachtjes indikken. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra kerrie
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 9 beoordelingen)