35 min
4 pers
425 kcal
Tags: hoofdgerechtMediterraanvleesfamilie
Bereidingswijze
- Leg de gehalveerde aubergine op een grote schaal en bestrooi ze met zout. Dek af en laat een half uur staan zodat het vocht eruit trekt.
- Vermeng de specerijen en oregano met elkaar en bestrooi het vlees er rondom mee. Wrijf het goed in en voeg zout en versgemalen peper toe.
- Rol het vlees op en bind er een paar stukjes rolladetouw omheen. Steek de kaneelstokjes ertussen.
- Verwarm de boter in een braadpan en bak de rolletjes rondom aan. Voeg de sjalotjes toe en bak deze circa 5 minuten mee.
- Voeg een scheutje water toe en laat het vlees op lage stand in circa 15 minuten om en om bruin en gaar worden.
- Veeg het zout en vocht van de aubergines en dep ze goed droog met keukenpapier.
- Verwarm een laagje olie in een hoge pan. Wentel de aubergines door de bloem en frituur ze in porties in de hete olie.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een matig warme oven. Bestrooi ze met zout en peper en fijngehakte peterselie.
- Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de aubergine en de sjalotten-kaneeljus.