45 min
6 pers
252 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleesfamilie
Bereidingswijze
- Haal de rollade 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwijder de verpakking en laat op kamertemperatuur komen.
- Dep de rollade droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.
- Smelt in een braadpan de boter. Bak de rollade in 8 min. op een middelhoge stand rondom lichtbruin aan. Braad vervolgens de rollade op een lage stand met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar.
- Neem de rollade uit de pan en laat verpakt in aluminiumfolie 10 min. rusten. Schenk intussen 150 ml water in de pan met het achtergebleven braadvet. Schraap met een spatel de aanbaksels los en verwarm de jus 5 min. op een middelhoge stand. Snijd intussen de peterselie fijn. Breng de jus op smaak met de peterselie, zout en peper.
- Snijd de rollade in dunne plakken en leg op een schaal. Verdeel er de jus over of serveer apart erbij.