40 min
4 pers
580 kcal
Tags: voorgerechtItaliaansvegetarischfamilie
Bereidingswijze
- Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de citroenrasp en de rijst toe en roerbak tot de rijstkorrels glanzen.
- Verwarm de bouillon en voeg deze al roerende in gedeelten bij de rijst tot steeds alle vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is (20-25 minuten).
- Roer dan de kaas, boter en zout en peper erdoor. Laat de rijst afkoelen.
- Vorm van 2 eetlepels rijst een bal. Druk hierin een kuiltje en leg er een blokje mozzarella in.
- Druk de rijst om de kaas en vorm ronde ballen. Zet ze tot gebruik in de koelkast. (Dit kan allemaal een dag van tevoren).
- Verhit de frituurolie tot maximaal 180°C. Klop in een diep bord de eieren los en strooi paneermeel in een ander diep bord.
- Rol de rijstballetjes eerst door ei en daarna door paneermeel. Bak ze per 3-4 stuks in 4-5 minuten goudbruin.
- Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. (Houd ze eventueel tot serveren warm in een oven van 150°C). Serveer ze op rucola.