15 min
4 pers
319 kcal
Tags: klein gerechtMidden-Amerikaansvegetarischweekend
Bereidingswijze
- Meng de roomkaas en cheddarkaas met 1 tl paprikapoeder en het knoflookpoeder. Breng de dip op smaak met zout en peper.
- Schep de dip op een vel vershoudfolie. Vouw de folie rond de dip strak dicht en vorm tot een bal. Bind het touw kruislings om de dip, zodat er 6-8 ‘pompoenribben’ ontstaan. Laat de dip minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Smelt in een koekenpan de boter. Voeg de Parmezaanse kaas, panko en laatste ¼ tl paprikapoeder toe. Bak het kaasmengsel op een lage stand in 3-4 min. goudgeel. Strooi de crumble op een bord en laat afkoelen en krokant worden.
- Verwijder de folie van de pompoendip. Bestrooi de dip rondom met de kaascrumble en druk licht aan. Steek een klein reepje paprika in de pompoen als ‘steeltje’.