Ga naar inhoud

Pumpkin shaped kaasdip

Bereidingswijze

  1. Meng de roomkaas en cheddarkaas met 1 tl paprikapoeder en het knoflookpoeder. Breng de dip op smaak met zout en peper.
  2. Schep de dip op een vel vershoudfolie. Vouw de folie rond de dip strak dicht en vorm tot een bal. Bind het touw kruislings om de dip, zodat er 6-8 ‘pompoenribben’ ontstaan. Laat de dip minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  3. Smelt in een koekenpan de boter. Voeg de Parmezaanse kaas, panko en laatste ¼ tl paprikapoeder toe. Bak het kaasmengsel op een lage stand in 3-4 min. goudgeel. Strooi de crumble op een bord en laat afkoelen en krokant worden.
  4. Verwijder de folie van de pompoendip. Bestrooi de dip rondom met de kaascrumble en druk licht aan. Steek een klein reepje paprika in de pompoen als ‘steeltje’.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)